Ukrainas mektige ortodokse patriark Filaret kom med en usedvanlig kraftig tordentale mot Moskva lørdag kveld.

– Landet som ga oss en garanti for vår territoriale integritet har begått et angrep. Gud kan ikke være på den ondes side, og det er derfor fienden av det ukrainske folk er dømt til å mislykkes, sa patriark Filaret i sin påsketale.

I Moskva ba den russiske patriarken Kirill om at Gud skulle sette «en stopper for de som ønsker å ødelegge Hellige Russland».

– Vi er ett folk for Gud, sa han, og la til at selv om Ukraina er «politisk» separat, så er landet «åndelig og historisk» ett med Russland.

Samtidig forbereder USA å sende bakkestyrker til Ukrainas naboland Polen. The Washington Post skriver at USA vil legge press på Russland og få slutt på krisen ved å avvæpne prorussiske separatister øst i Ukraina. Ifølge avisen vil NATO vurdere å utvide sin tilstedeværelse til de baltiske landene.

Polens forsvarsminister Tomasz Siemoniak sier at Polen vil ta en ledende rolle i operasjonen, som kommer av Russlands store styrker utplassert ved Ukrainas grense. NATO har lagt fram satellittbilder som viser at Russland har 40.000 soldater plassert i området, noe russerne avviser.

LES OGSÅ:

Reiselivet jubler etter knallpåske  

Matteangst rammer jentene hardest

Robothandelselskaper etterforskes i USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.