Separatistene kontrollerer byen øst i landet, men den er omringet av ukrainske styrker. Det har til dels vært harde kamper i området.

Statlige russiske medier, som har drevet en hissig propagandakrig mot de nye makthaverne i Kiev etter at den russiskvennlige presidenten Viktor Janukovitsj ble avsatt, meldte torsdag at de ukrainske styrkene bruker brannbomber mot Slavjansk.

– Ukrainske forsvarsstyrker og nasjonalister bruker forbudte våpen mot sivile i Slavjansk, skyter mot flyktninger og dreper barn, het det i en melding på Twitter fra det russiske menneskerettighetsombudet Konstantin Dolgov. Han krever etterforskning, et krav som ble gjentatt av landets utenriksminister Sergej Lavrov.

Ukrainas nasjonalgarde avviser beskyldningene om bruken av brannbomber og kaller dem «absurde».

– Nasjonalgarden avviser kategorisk disse opplysningene, sier styrkens informasjonsavdeling i en uttalelse.

Frivillige krigere fra Russland deltar på separatistenes side i kampene øst i Ukraina, og Storbritannias statsminister David Cameron sa onsdag at han tror Russland forsyner opprørerne med avanserte våpen som bærbare luftvernraketter. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.