– Soldatene patruljerte egentlig et område ved den russisk-ukrainske grensen. De krysset mest sannsynlig grensen på grunn av en feiltakelse, i et område som ikke var merket, sier en kilde i forsvarsdepartementet til tre russiske nyhetsbyråer.

En offisiell talsmann for forsvarsdepartementet i Moskva vil ikke kommentere rapporten, mens ukrainske myndigheter er skråsikre på at de russiske soldatene visste hva de gjorde.

– Dette var ikke en feiltakelse. De var på et spesialoppdrag, sier den ukrainske militærtalsmannen Andrej Lysenko.

De ti fallskjermjegerne ble pågrepet 50 kilometer sør for den opprørskontrollerte byen Donetsk mandag kveld, ifølge ukrainske myndigheter. Soldatene er filmet og vist fram på ukrainsk fjernsyn.

Ifølge den russiske militærkilden skal soldatene ikke ha gjort noen motstand da de ble pågrepet. Han hevder også at over 500 ukrainske soldater har krysset grensen til Russland ved en rekke anledninger, men uten at Russland har gjort «noe stort nummer ut av det». I stedet har de fått lov til å reise tilbake over grensen, hevder kilden.

Les også:
- Ukraina pågrep russiske fallskjermjegere  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.