EU og USA forbereder sanksjoner mot Russlands bank/finans, og olje/gass-industri dersom Russland går inn i Ukraina.

Det melder EUObserver onsdag.

Planene omfatter tiltak mot russiske banker og leverandører av finansielle tjenester, handel i enkelte råvarer, og forbud mot EU-selskapers tjenester til russiske olje- og gasselskaper. Det er også snakk om et våpenembargo.

Sanksjonene vil omfatte overføring av teknologi, investeringer i leting og infrastruktur, og mer perifere tjenester som forsikring og logistikk. Det er ikke snakk om forbud mot EU-import av olje og gass.

Man diskuterer også mulighetene for at oljeprisene kan stige dramatisk som følge av økt spenning mellom EU og Russland.

"EU-diplomater sier samtidig at tiden trekker ut delvis på grunn av ulike politiske signaler fra ledende nasjoner, herunder Frankrike, Italia, Tyskland og Spania, om hvor langt Europa er klare til å gå», skriver EUObserver.

- Alt vi har sett de seneste 48 timene fra russiske provokatører og agenter øst i Ukraina forteller oss at de er sendt dit for å skape kaos. Dette er like klønete som det er gjennomsiktig, sa USAs utenriksminister John Kerry tirsdag kveld.

- Ingen bør lures av - og tro meg, ingen er lurt av det som potensielt kan være en oppkonstruert motivasjon for militær intervensjon, slik vi så på Krim, la han til.

EU-kommisjonen vil onsdag orientere EU-ambassadørene om forberedelsene for «steg 3» av sanksjonene mot Russland.

LES OGSÅ PÅ DN.no:

Statoil fikk flere ansatte under nedbemanning

Eksstudenter skylder staten fire milliarder

Mazda tilbakekaller biler på grunn av edderkoppfare

Hurtigruten bytter ut «utfordrende» revisor (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.