– De bortførte blir ofte banket opp og torturert, sier Denis Krivosheev, menneskerettsgruppens viseprogramdirektør for Europa og Sentral-Asia.

Bedriftseiere, myndighetspersoner, militærpersonell, valgmedarbeidere, aktivister og journalister er blant personene som har blitt bortført, ifølge Amnesty.

– Det er også bevis for at regjeringsvennlige styrker er ansvarlige for et mindre antall overgrep, sier Krivosheev videre.

Antall mennesker som har blitt bortført i det kriserammede landet, er vanskelig å få oversikt over, heter det i rapporten som ble lagt fram fredag.

Ifølge Ukrainas innenriksdepartement har rundt 500 personer blitt bortført i løpet av tremånedersperioden. FNs tall på antall bortføringer er 222.

Les også på DN.no:

Bombegruppe til Bergen-flyplass

Sommer i Toscana

Som ventet for Fred Olsen Energy

Høyrisikofest for Celina Midelfart

Statssekretær tjener på nedsalg av Mesta

Vil ha en ny intifada  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.