I et intervju med BBC fastslår den ukrainske presidenten Petro Porosjenko at han ikke stoler på sin russiske motpart Vladimir Putin, samtidig som han ikke har noe annet valg enn å forhandle med ham.

Han understreker også at krigen øst i Ukraina ikke står mellom Ukraina og russisk-støttede ukrainske separatister, men mellom Ukraina og Russland.

– Det faktum av vi har tatt russiske spesialsoldater til fange, er et sterkt bevis for det, sier Porosjenko.

Bakkekrig

På spørsmål om han frykter at Russland skal innlede en bakkeoffensiv i løpet av sommeren, svarer han:

– Jeg frykter ingenting. Jeg mener de forbereder en offensiv, og jeg mener vi bør være klare, sier Porosjenko, som føyer til at Ukraina ikke kommer til å gjøre noe som kan oppfattes som en provokasjon på russisk side.

– Dette vil være fullt og helt deres ansvar, sier han.

– Kriger mot egne

Russiske myndigheter sier de ikke deler Porosjenkos oppfatning om at de to landene er i krig.

– Ukraina fører dessverre en krig mot sine egne innbyggere, sier Dmitrij Peskov, talsmann for president Putin, til det russiske nyhetsbyrået Itar Tass.

– Det er de som beskytes og dør, legger han til. (©NTB)

Les også:

Milliardbøter til seks banker for rente- og valutatriksing

USA frigir dokumenter fra bin Laden-raid

Ingen norske småflyplasser legges ned

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.