Putin skulle etter planen ha kommet til Paris 19. oktober, men nå er planene endret. Han reiser i stedet til Berlin der han skal møte både Tysklands statsminister Angela Merkel og Frankrikes president François Hollande. Her kommer temaet til å være Ukraina-konflikten, opplyser Russlands ambassadør til Frankrike.

Mens Putins talsmann, Dmitrij Peskov, sier at Putin er klar for en tur til Paris når det kjennes «komfortabelt» for hans franske motpart François Hollande, sier Hollande at han er klar til å møte Putin «når som helst for å fremme fred». Men Hollande understreker samtidig at Russland og Frankrike har en større uoverensstemmelse når det gjelder Syria.

Hollande tvilte

Putins avlysning kommer dagen etter at Hollande uttalte i et intervju at han var usikker på om han burde ta imot Putin på grunn av Russlands rolle i Syria.

– Jeg stiller fortsatt meg selv spørsmålet: Kan vi gjøre noe som kan få ham til å stanse det han er i ferd med å gjøre sammen med det syriske regimet, som er å støtte bombingen av Aleppos befolkning med sitt luftvåpen, sa Hollande.

Han føyde også til at Aleppos befolkning utsettes for krigsforbrytelser, og at de som utfører disse, må holdes ansvarlig.

Regjeringskilder i Paris sier at Putin avlyser besøket fordi han ikke ønsker å bruke samtalene med Hollande til kun å snakke om Syria.

Under Paris-besøket skulle Putin ha deltatt på innvielsen av en ny ortodoks kirke like ved Eiffeltårnet, i tillegg til å ha samtaler med Hollande.

Russisk veto

Russland støtter regimet til Syrias president Bashar al-Assad og bombardementet av den opprørskontrollerte delen av den syriske storbyen Aleppo.

Tirsdag ble det meldt om kraftige russiske luftangrep mot Øst-Aleppo.

I helgen la Russland ned veto mot en FN-resolusjon som gikk inn for at det burde innføres flyforbud over Aleppo for å få en slutt på krigshandlingene. Russland anklaget forslagsstillerne, Frankrike og Spania, for hastverksarbeid og fremmet i stedet sitt eget forslag.

Frankrikes utenriksminister Jean-Marc Ayrault ba mandag Den internasjonale straffedomstolen etterforske Russland for mulige krigsforbrytelser i Syria.

Ayrault var i forrige uke i Moskva der han forsøkte å overtale sin russiske motpart Sergej Lavrov til å stanse luftangrepene mot den opprørskontrollerte delen av Aleppo.

 

Følg markedene med DN Investor

Hør podkast spesial: Vi gir deg hovedtrekkene, vinnerne og tapere, reaksjoner og stridstemaene i budsjettforhandlingene.

 

Hør DN-podcast om granskningsindustrien: Slik granskes de store norske selskapene. En av landets mest erfarne granskere Jan Fougner forteller.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss en mail på mre@dn.no.

Anbefalt av DNtv:

Tid for dekkskifte. Har du husket denne?
Gjør du det selv så er det et par ting du må være oppmerksom på, spesielt om du har uorginale felger på dekkene dine.
02:12
Publisert:
 

Blir han USAs neste president? Her er Donald Trumps mest kontroversielle uttalelser.
Disse uttalelsene vil han bli husket for: Donald Trump om flyktninger, Mexico og Hillary Clinton
03:33
Publisert:
 

 

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.