God morgen! Dette er «USA i dag», DNs daglige morgenbrev fra Amerika med aktuelle markedsoppdateringer, nyttige analyser og lenker til interessante artikler for den som vil lese mer. Innspill eller kommentarer? Send epost til mb@dn.no

Deler av offentlig sektor kan igjen bli stengt på grunn av politisk krangel.

Politikerne i Washington DC har nå bare fire dager på seg for å finne en løsning.

Uten en avtale innen utgangen av fredag, vil Sikkerhetsdepartementet (DHS) gå tomt for penger.

Grensekontroll, kriseberedskap og Secret Service er blant oppgavene som sorterer under departementet. Det har rundt 240.000 ansatte.

Republikanske politikere forsøker å bruke forhandlingene som brekkstang for å tvinge president Obama til å omgjøre vedtaket som gjør at flere millioner ulovlige innvandrere kan bli i landet.

Det var ventet at partene ville finne en løsning, om enn med kort varighet, men etter mandagens møter ser det mørkt ut, skriver amerikanske medier.

Det hvite hus har begynt å forberede seg på en midlertidig nedstenging, bekreftet samtidig pressetalsmann Josh Earnest igår kveld.

-Dette er både en av de dummeste og farligste tingene republikanerne kan gjøre. De flørter med katastrofe, sier representant Steve Israel til Washington Post.

De fleste ansatte i departementet har såkalte kritiske stillinger som gjør at de vil fortsette å jobbe, men ikke motta lønn inntil et nytt budsjett er på plass.

Titusenvis av administrativt ansatte vil derimot bli permittert, noe som vil kunne lamme departementet dersom striden trekker ut i tid.

Forhandlingene skjer bare noen dager etter den islamske terroristorganisasjonen al-Shabaab truet med å angripe handlesenter i USA.

Sulten på energi: Et nytt energifond fra Blackstone er kraftig overtegnet. Pensjonsfond, statsfond, forsikringsselskaper og rike personer vedder nesten 35 milliarder kroner på oppgang etter oljepriskollapsen det siste halvåret, ifølge en melding.

Yellen i ilden: Sentralbanksjef Janet Yellen starter i dag sin to dager lange høring i Kongressen. Her er tre ting som markedet følger ekstra nøye med på.

... og Dimon: JP Morgan Chase arrangerer investordag. Bankgiganten er under press fra myndigheter, investorer og analytikere om å bli mindre og mer lønnsom.

Venter nytt fall: Bunnen er ikke nådd for verdens største riggselskap. Transocean skal videre ned, skriver analytiker Charles Minervino i Susquehanna International Group i en ny analyse. Aksjen har falt 14 prosent den siste uken, og er blitt handet på de laveste nivåene på 20 år i vinter. Selskapet er en av Seadrills viktigste konkurrenter.

Dette skjer i dag: Høring med sentralbanksjef Janet Yellen i Senatet. Boligprisstatistikk klokken 15 (ventet 0,5 prosent, ned fra 0,7 prosent). Conference Boards forbrukermåling klokken 16 (ventet 99,1 poeng, ned fra 102,9), ifølge Econoday. Kvartalstall fra Hewlett-Packard, Continental Resources og Home Depot.

Markedet før åpning: Terminmarkedet indikerer i tretiden flat åpning på de tre viktigste børsindeksene tirsdag. Olje opp 0,4 prosent. En euro koster 1,1339 dollar. Renten på tiårige statsobligasjoner ned fire punkter til 2,07 prosent.

... og helt til slutt: Igår var hun en fattig alenemor. I dag er 26-åringen mangemilliardær.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også: Lånebomben er tilbake i USA


 
USA i dag: Dette kan være ny gjeldsboble  

  USA i dag: Vil ta større risiko