Innkjøpssjefsindeksen for Chicago, den såkalte Chicago PMI-indeksen fra Institute for Supply Management, viser at aktiviteten i næringslivet i Chicago økte i november.

Amerikanske statistikkmyndigheter opplyser at indeksen steg til steg til 56,1 i november fra 54,2 måneden før, melder TDN Finans.

En indeks over 50 indikerer økt aktivitetsnivå i næringslivet.

Overraskende vekst
På forhånd var det ventet en indeks på 53,0 ifølge en sammenstilling Bloomberg News har gjort.

Også i oktober steg indeksen mer enn ventet. Indeksen steg overraskende til 54,2 i oktober, mens det på forhånd var ventet en oppgang til 49,0.

Les: Sterk Chicago-indeks

I september falt indeksen overraskende til 46,1 fra 50,0 måneden før.

Chicago PMI måler hvordan lederne i både industri og servicebedrifter oppfatter de økonomiske forholdene i regionen. Selv om indeksen er basert på en lokal måling i Chicago-området ser mange investorer og analytikere på indeksen som en god målestokk for utviklingen i hele økonomien(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.