Den republikanske lederen John A. Boehner beveger seg i retning av en løsning på USAs gjeldstak, og arbeider med flere alternativer som Representantenes hus vil kunne ta stilling til i begynnelsen av neste uke.

Det skriver Washington Post fredag.

Boehner, som er speaker og majoritetsleder for republikanerne i Huset, har ifølge avisen ikke tatt stilling til hvordan han skal legge løpet videre, og vil over helgen vurdere en håndfull forhandlingskort som har vakt interesse blant republikanerne.

- Vi leter stadig etter bitene i dette puslespillet. Vi ønsker ikke et mislighold av vår gjeld, og vi vil ikke misligholde vår gjeld. Vi er i samtaler med medlemmene om hvordan vi skal gå videre, og vi har tid til å gjøre dette. Ingen beslutninger er tatt, sa Boehner på en pressekonferanse torsdag.

Tidligere i uken sa finansminister Jack Lew at føderale myndigheter går tom for kontanter ved utgangen av februar, hvis ikke Kongressen vedtar en forlengelse av gjeldstaket.

Les også:
Jager valutasvindlere
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.