Geithner vil at en redningsplan for den greske økonomien skal komme på plass raskt.

Geithner traff sin greske kollega George Papaconstantinou sammen med representanter for EU og IMF i Washington lørdag.

– Han oppfordret dem til å handle raskt for å få på plass en pakke med solide reformer og betydelig, konkret finansiell støtte, het det i en kunngjøring fra Geithners kontor.

Ba om hjelp
Situasjonen i Hellas har dominert denne helgens møter i IMF og Verdensbanken. Fredag ba den greske regjeringen EU og IMF om å aktivere en plan for å redde økonomien. Landet trenger å få tilført nye lån, slik at den kan betjene den enorme statsgjelden. Synkende kredittverdighet har gjort lånene enda dyrere å betjene.

Gerkerne skeptiske til regjeringen
Mange grekere mener regjeringen ikke har håndtert krisen på en god måte, viser en meningsmåling.

37 prosent mener regjeringen håndterte krisen for tregt, mens 28 prosent mener regjeringens tiltak var feil, viser undersøkelsen utført av meningsmålingsinstituttet ALCO for søndagsavisen Proto Thema.

Hele 65 prosent mener at statsminister George Papandreou har ført folk bak lyset om den reelle tilstanden i økonomien.

Les: Hellas ber om umiddelbar hjelp

<b>- En redningsplanke til Hellas</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.