MoneyGrams administrerende direktør Alex Holmes opplyser at de to selskapene ikke har klart å få på plass godkjennelse fra den amerikanske komiteen for utenlandsinvesteringer. Komiteen godkjenner eller avviser foreslåtte utenlandske oppkjøp av amerikanske selskaper, basert på hensyn til USAs nasjonale sikkerhet.

Det planlagte oppkjøpet hadde en prislapp på 1,2 milliarder dollar, i overkant av 9,7 milliarder kroner etter dagens kurs.

– De geopolitiske kårene er blitt betydelig endret etter at MoneyGram og Ant Financial kunngjorde den foreslåtte avtalen i fjor, sa Holmes i en uttalelse tirsdag.

Ant Financial er del av det kinesiske netthandelskonsernet Alibaba og driver Alipay, Kinas mest populære nettbetalingsplattform.

Alibabas grunnlegger Jack Ma sa under et besøk i Trump-tårnet i januar i fjor, like før president Donald Trump ble innsatt som president, at han ville skape 1 million arbeidsplasser i USA ved å gjøre det mulig for amerikanske selskaper og amerikanske bønder å selge sine produkter via nettet til Kina.

Trump-administrasjonen har i ettertid gitt uttrykk for bekymring for kinesisk innflytelse i teknologisektoren, og har i større grad satt foten ned for overføring av amerikansk teknologi til Kina.

MoneyGrams aksjekurs falt 6,8 prosent etter at avtalen ble stanset tirsdag.

(©NTB)(Vilkår)