Bankgiganten JP Morgan Chase betaler 5,1 milliarder dollar til USAs myndigheter etter sammenbruddet i boliglånsselskapene Freddie Mac og Fannie Mae. Beløpet tilsvarer vel 30 milliarder kroner.

USAs finanstilsyn har anklaget JP Morgan og to av dens datterselskaper for å ha påført de to bologlånselskapene milliarder av dollar i tap. Det statlige direktoratet for boligfinansiering FHFA betegner oppgjøret med JP Morgan som et viktig skritt i oppryddingen etter affæren.

Ifølge BBC er dette det største oppgjøret noen amerikansk bank noensinne har gått med på. Fannie Mae og Freddie Mac er de største yterne av boliglån i USA, og måtte få giganthjelp fra staten for å overleve etter sammenbruddet i 2008.

Tidligere i oktober skrev DN.no om at Storbanken skal ha inngått en foreløpig avtale med amerikanske myndigheter om et forlik på 13 milliarder dollar. Erstatningen for de to boliglånsselskapene er bare en del av dette oppgjøret, og var da anslått til fire milliarder dollar.

Les også: JP Morgan inngår historiens største forlik

Gigantavsetninger senker JP Morgan

<b>Morgans toppsjef må forklare seg i Kongressen</b> <b>Morgans toppsjef må forklare seg i Kongressen</b> (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.