80-tallsklassikeren «10» med skuespiller Bo Derek i hovedrollen har blitt selve symbolet på å være en 10-er - et slengbegrep for de aller peneste blant oss. Muligens var det Derek den ansatte i det amerikanske utenriksdepartementet State Departement hadde i tankene da twittermelding til amerikanere på ferie ble sendt ut.

Tweeten (se skjermdump) advarte om at de som ikke er en 10-er i USA heller ikke er det i utlandet. De burde derfor ikke la seg lure til å spandere dyre drinker og ende opp med å bli ranet.

 

Reaksjonene på reisetipset lot ikke vente på seg. Mens noen mente tweeten var kjønnsdiskriminerende, tolket andre det som en nedlatende måte å omtale egne borgere på, skriver Marketwatch.com

Hot in Cleveland

Andre igjen valgte å respondere med humor og refererte til en humoristisk tv-serie om aldrende Hollywood-stjerner som flytter fra Los Angeles til Cleveland for å være et sted der utseende ikke er like viktig som i filmverdenens hovedstad.

For oss nordmenn er det kanskje kommentaren fra Mike Bird som varmer mest (se skjermdump)

Normalt bruker State Departement twitterkontoen til å gi reisetips i forbindelse med uro på utenlandske reisemål og informasjon om hvordan man skaffer seg pass. Ifølge Marketwatch skal det være første gang kontoen har blitt brukt til den type advarsel som kanskje passer best blant nære venner.

Etter rundt halvannen time ble den omstridte tweeten fjernet og State Departement uttrykte en beklagelse om noen hadde følt seg støtt av den. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.