Amerikansk vekst, målt i bruttonasjonalprodukt (bnp), steg med bare 0,2 prosent på årsbasis i årets første kvartal.

Det viser føreløpige tall offentliggjort av amerikanske statistikkmyndigheter onsdag, ifølge Bloomberg News. Nedturen er bratt fra kvartalet før, da det ikke-reviderte tallet viste en oppgang på 2,2 prosent.

Det var på forhånd ventet en vekst på én prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Økt usikkerhet

Et svakere tall enn ventet vil antagelig skape økt usikkerhet om veien videre, skrev seniorøkonom Knut A. Magnusen i DNB Markets i en oppdatering onsdag morgen.

- Vurderingen så langt har vært at oppbremsingen i stor grad skyldes midlertidige forhold, men jo svakere utviklingen blir, desto vanskeligere blir det å forklare alt med kaldt vær og sterkere dollar, utdypte Magnusen.

Privat forbruk steg

Det private forbruket steg med 1,9 prosent i kvartalet, mens det var ventet en oppgang på 1,7 prosent, viser de ferske tallene.

Bnp-prisindeksen, som er et mål på prisutviklingen i både produsent- og konsumentleddene, var ned 0,1 prosent i perioden, mot ventet oppgang på 0,5 prosent.

Kjerne-PCE var opp 0,9 prosent i kvartalet, mens den var ventet opp 1,0 prosent.

Les også:
Fikk medhold i at meddommer er inhabil
Får kritikk for dårlig håndverk
XXL-topp god for en kvart milliard (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.