Amerikanske aksjer falt tilbake for andre dag på rad tirsdag. Den brede S&P 500-indeksen endte ned en halv prosent i løpet av handelen.

- Akkurat nå er det amerikanske markedet i litt av et vakuum. Det høres ut som det er hakk i platen, men akkurat nå stiller vi oss avventende, sier investeringsstrateg Bill Merz i US Wealth Bank Management til CNBC.

I markedet er det fremdeles stor oppmerksomhet rundt utsiktene for den videre utviklingen i sentralbanken Federal Reserves (Fed) styringsrente, samt situasjonen i den tyske storbanken Deutsche Bank.

Flere Fed-taler

Mandag kveld uttalte direktør for Cleveland Federal Reserve, Loretta Mester, at økonomien er moden for en renteøkning og gjentar at rentemøtet i november bør bli sett på som reelt møte, til tross for at det er nær det amerikanske presidentvalget.

- Fed-medlem Loretta Mester hadde noen haukete-kommentarer og investorer får et klart syn på hva Fed vil gjøre etter de amerikanske ledighetstallene som kommer på fredag, sier analytiker Michael Hewson i CMC Markets til Bloomberg.

Etter USA-børsenes stengetid tirsdag kveld er det direktør Chicago Federal Reserve Charles Evans' tur til å holde tale.

- Jeg tror Fed-taler kommer til å være bakgrunnstøy i dag. Akkurat nå ser vi frem mot en uke som er tung på nøkkeltall, men der mesteparten av tallene kommer mot slutten av uken, sier strateg Art Hogan i Wunderlich Securities til CNBC.

Den viktige jobbrapporten fra amerikanske myndigheter slippes klokken 14.30 norsk tid fredag.

- Markedet er i «vente og se»-modus. Vi har resultatsesongen som kommer og resultatene har gått ned selv med lave renter. Økonomien er tam og vi har valutasvingninger som noen ganger påvirker resultatene betydelig, sier Adam Sarhan i Sarhan Capital til CNBC.

Den amerikanske dollarindeksen steg tirsdag. Indeksen, som måler den amerikanske valutaen mot de seks andre store valutaene i verden, var nær det sterkeste nivået på to måneder.

Oppgang for Deutsche Bank

Markedene har de siste ukene også vært preget av generelle bekymringer rundt Europas finanssektor og spesielt Deutsche Bank.

Fredag ble det rapportert at den tyske storbanken kan komme til å inngå et forlik med amerikanske myndigheter om en betydelig lavere bot enn de 14 milliarder dollarene som Det amerikanske justisdepartementet krever. Ifølge AFP var Deutsche Bank og departementet nær ved å inngå et forlik på 5,4 milliarder dollar.

Foreløpig har det imidlertid ikke kommet ytterligere nyheter som bekrefter utsikter til et redusert forlik.

Deutsche Bank-aksjen endte opp 2,7 prosent på New York-børsen tirsdag.

Indeksene

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Anbefalt av DNtv:

Tror fremdeles på marked for diesel-SUV
Audi skal selge 1300 nye av den suven Q5.
01:14
Publisert:

- Laget for Norge
Opelsjefen mener rekkeviddeangst kan fjernes fra ordboken. Her er Opels første elbil.
02:13
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.