AS Amerika har hatt gode år under president Barack Obama.

Det mener presidenten selv, som i et intervju med tidsskriftet The Economist ber næringslivsledere slutte å sutre og vise større sosialt ansvar:

- Hvis du ser hva som har skjedd de siste fire-fem årene, er det folk på toppen som har mistet rett til å klage. Jeg vil ta klagene fra næringslivs-folkene med en klype salt. De klager alltid om reguleringer. Det er deres jobb, sier Obama i intervjuet.

Presidentens politiske motstandere fremstiller ham som lite næringsvennlig, særlig på grunn av helse- og finansreformene.

- Jeg bryr meg ikke

Obama har i stadig større grad gått inn for populistiske økonomiske mål, som for eksempel økning av minimum timelønn for å lokke til seg demokratiske velgere til høstens kongressvalg der demokratene risikerer å miste kontrollen i senatet.

- Nå og da hører jeg noen hedgefond-forvaltere si, «Å, han forsøker bare egge til en klassekamp». Nei. Bare behold husene deres i Hamptons og privatflyene deres, og så videre. Jeg bryr meg ikke med hvordan dere lever. Jeg er opptatt av å forsikre meg om at vi har et system der vanlige folk som jobber hardt kan komme seg videre, sa Obama.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.



Les også:  Republikanerne går til søksmål mot Obama

 

Obama varsler ytterligere isolasjon av Russland