Barack Obama har sagt til Israels statsminister Benjamin Netanyahu at USA må revurdere sin politikk etter at Netanyahu i valgkampen gikk imot opprettelsen av en palestinsk stat.

Statsministeren fikk beskjeden da Obama torsdag ringte for å gratulere ham med valgseieren tidligere denne uken, ifølge en kilde i Det hvite hus.

Anstrengt forhold

Forholdet mellom USA og Israel er for tiden anstrengt, og Obamas gratulasjon kom først halvannet døgn etter at resultatet av valget var klart. I telefonsamtalen skal de to også ha diskutert Netanyahus Facebook-video hvor han rett før valget advarte om at store mengder israelske arabere var på vei til stemmelokalene.

I et TV-intervju før gratulasjonssamtalen med Obama valgte Netanyahu å moderere sin uttalelse om den såkalte tostatsløsningen. Han sa at han er tilhenger av opprettelse av en palestinsk stat, men at omstendighetene må endre seg før dette kan skje.

 

Les også: Netanyahu vil ha tostatsløsning likevel

 
Israels statsminister latterliggjøres for konspirasjonsanklager

Striden om Israels dagsorden – og framtid  

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.