Torsdag fikk Obama banket gjennom en lenge ønsket løsning i det amerikanske senatet. Med 60 mot 38 stemmer, to stemmer mer enn helt nødvendig, fikk han godkjent retten til å legge frem ferdigforhandlede frihandelsavtaler for Kongressen, i en såkalt "fast track". Det innebærer at Kongressen ikke kan kreve endringer i avtalen, og dermed åpne for en rekke hestehandler. I stedet får representantene kun mulighet til å stemme ja eller nei til den ferdige avtalen.

- Dette er muligens den viktigste debatten vi vil ha i år. Dette er noe som er sterkt ønsket av presidenten og av en partiuavhengig majoritet, sier senator Orrin Hatch, republikaner fra Utah.

Vedtaket som gjelder i seks år gir betydelig bedre sjanser for Barack Obamas pågående arbeid med frihandelsavtaler både med 12 land i stillehavsregionen og EU. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.