Kvarteret etter at handelen startet var industriindeksen Dow Jones og den brede S&P 500-indeksen i svakt positivt terreng. Teknologi-indeksen Nasdaq var i midlertid noe avventende. Etter drøye to timer med handel var det noe mindre optimisme å spore. Da det gjenstår rundt to timer med handel var alle tre nøkkelindeksen i pluss, før det igjen bar nedover med teknoligindeksen Nasdaq.

Investorene spekulerer på at økonomien vil klare å vokse i kjølvannet av høyere renter i USA. Fredag holdt det amerikanske aksjemarkedet stengt i forbindelse med påskehøytiden.

- Markedet er litt bedre toneleie i dag, sa Michael James, sjef for aksjehandel hos Wedbush Securities i Los Angeles til Bloomberg News.

- Det har ikke skjedd noe negativt i helgen som kan avspore fra en fortsatt positiv tone som markedet har vist de siste seks ukene. Vi trakk litt tilbake forrige uke, og det kan være det fortsatt er noen som ligger short og derfor må dekke seg inn om markedet viser motstandskraft, fortsatte James.

- Det er andre påskedag, så flesteparten av handelsplassene i Europa er stengt. Det samme er det i Hong Kong, så det har vært relativt stille, sier aksjestrateg Matt Maley hos Miller Tabak & Co til Bloomberg News.

Han venter ikke at det vil ta seg markert opp før mot slutten av uken.

- Yellen taler i morgen og Dudley på torsdag og så kommer tall for sysselsettingen og produksjon på fredag. Det er egentlig ikke noe insentiv for folk å gjøre noe avgjørende før tallene blir lagt frem, fortsatte Maley.

Frem og tilbake

Det har vært en tøff start på aksjeåret, både i USA og i Norge, med store svingninger. Forrige uke falt altså markedet tilbake etter det i de fem foregående ukene hadde tatt igjen det tapte fra nyttår.

Ferske tall på langfredag tyder på at den amerikanske økonomien vokser mer enn ventet. Det gir ytterligere styrke til dollar som nå handles over 8,42 kroner.

Prisen på nordsjøolje holder seg over 40 dollar fatet, men er ned nærmere en dollar fra nivået tidligere mandag. Ved handelsslutt kostet et fat 40,85 dollar, mens amerikansk lettolje, såkalt WTI-olje, kostet 39,39 dollar fatet.

Da Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid så det slik ut:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.