Det var 261.000 førstegangssøkere til arbeidsledighetstrygd i USA i forrige uke, en nedgang på 1000 personer fra uken før, opplyser det amerikanske arbeidsdepartementet i den ukentlige jobbrapporten torsdag.

På forhånd var det ventet at antallet ville være 265.000, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Antallet førstegangssøkere har holdt seg under 300.000 i 77 uker på rad. Dette er den lengste perioden siden 1970 der de ukentlige tallene for førstegangssøkere har vært under 300.000, melder Marketwatch.

Gjennomsnittet for de fire siste ukene falt med 1250 til 264.000 søkere.

Antallet personer som fortsetta å motta trygd var på 2,15 millioner i uken som ble avsluttet 13. august. Det er en nedgang på 30.000 sammenlignet med uken før.

Følg markedet med DN Investor

Anbefalt fra DNtv:

Sykkelsesongen er her: Disse seks øvelsene gjør deg rask på to hjul
Fysioterapeut og terrengsyklist Heidi Sandstø (33) gir deg styrkeøvelsene som gjør deg til en bedre syklist.
04:57
Publisert:

Anders Auklands mentale tips før langløp
- Alle sliter med tankene sine på slutten av et langt løp, sier Anders Aukland.
01:03
Publisert:
 

Om kun kort tid kan regjeringen gjøre det enda vanskeligere for unge å komme inn i boligmarkedet. Og hva betyr de ultralave rentene for pensjonen din?

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi vil høre fra deg! Hva synes du om Finansredaksjonen? Gi oss gjerne tilbakemelding her.