Aktiviteten i amerikansk økonomi tok seg kraftig opp i tredje kvartal, viser foreløpige tall.

Målt i årlig rate var veksten i brutto nasjonalproduktet i verdens største økonomi på 2,9 prosent i kvartalet, opp fra 1,4 prosent kvartalet før, viser tall fra amerikanske myndigheter fredag ettermiddag.

Det var ventet en vekst på 2,6 prosent, ifølge estimater innhentet av Bloomberg News.

Veksten er den sterkeste siden midten av 2014, melder Marketwatch.

Veksten reflekterer positive bidrag fra blant annet privat forbruk, eksporten, lagerinvesteringer, føderalt forbruk og bedriftenes investeringer.

Det private forbruket økte imidlertid noe svakere enn ventet med 2,1 prosent i kvartalet. Ifølge Bloomberg News var det ventet en forbruksvekst på 2,6 prosent.

Boliginvesteringer og statlig og regionalt forbruk bidro til å dempe veksten i løpet av kvartalet.

Det amerikanske handelsdepartementet opplyser at anslaget for bnp-veksten er et tidlig estimat og er basert på datakilder som er ufullstendige eller som kan bli gjenstand for revisjoner.

- Alt i alt solide tall som gir Fed nok et godt argument for å sette renten opp i desember, skriver seniorøkonom Knut A. Magnussen i DNB Markets i en oppdatering til kundene fredag.

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcast om vekstoppskriften: Dette kjennetegner gründerne som får til supervekst, slik går det med gasellene og dette må du gjøres for å lykkes. Gaselle-forsker Jarle Bastesen gir blant annet råd om hvordan man skal unngå gasellefellene.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.

Vi vil gjerne høre fra deg! Send oss gjerne en mail!

Se interaktiv prisgrafikk for alle fylker og beregn prisutviklingen på din bolig.
 

Anbefalt av DNtv:

00:00
Publisert:

Johaug: Jeg hadde ikke klart dette uten Nils Jakob
Therese Johaug forteller hvor mye støtten fra det norske folk, lagvenninnene og ikke minst kjæresten har betydd i den tunge perioden.
14:10
Publisert:

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.