Tyske BMWs største fabrikk i USA eksporterer nå flere biler enn noen av de amerikanske bilprodusentene, skriver Bloomberg News.

Blant annet produseres den nye sportsmodellen X7 ved USA-fabrikken.

Fabrikken ligger i byen Spartanburg i Sør-Carolina, og planen er at fabrikken skal ha rundt 8.800 ansatte innen utløpet av 2016.

BMW planlegger også å utvide produksjonskapasiteten ved fabrikken med 50 prosent fra rundt 300.000 til 450.000 biler per år. Når utvidelsene er ferdige om to år vil BMW totalt ha investert 7,3 milliarder dollar (over 45 milliarder kroner) i denne fabrikken.

- Renessanse for bilproduksjon

Men selv om fabrikken ikke har nådd full kapasitet, så eksporteres det allerede flere biler utenfor Nord-Amerika fra denne fabrikken enn fra noen av fabrikkene til de amerikanske bilgigantene General Motors, Chrysler og Ford.

I dag eksporteres cirka 70 prosent av bilene som produseres ved fabrikken.

- Tvilen til fabrikken er overvunnet og har vist verden at det kan produseres gode biler til en fornuftig pris i USA. Det fører til en renessanse for bilproduksjon, først i sør-statene og så i selve Detroit, sier professor Erik Gordon vedRoss School of Business ved  Universitetet i Michigan, til Blomberg News.

Viktige årsaker til at BMW produserer biler i USA, er både fallende energipriser på grunn av økt utvinning av skiferolje og skifergass, i tillegg til at lønningene i USA er lavere enn i Tyskland.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.