Børskommentaren er oppdatert.

De amerikanske børsene stenger opp fredag, drevet av optimisme rundt markedseffekten på den ventede rentehevingen til Federal Reserve neste måned.

Nike er opp 5,33 prosent, etter at selskapet kunngjorde at de skal kjøpe tilbake aksjer for 12 milliarder dollar, samt øke utbyttet.

Abercrombie & Fitch er opp 26,53 prosent etter at kvartalsresultatene slo analytikernes forventninger.

Tesla tilbakekaller

Fredag ble det kjent at Tesla tilbakekaller 90.000 biler av modellen Model S, etter at det har blitt funnet et feilmontert sikkerhetsbelte på en bil i Europa.

Beskjeden førte til at Tesla-aksjen umiddelbart falt. På det meste var aksjen ned over tre prosent.

Ved stengetid på Wall Street er Tesla-aksjen ned 0,66 prosent

Venter på renteheving

Ellers er fortsatt mye av oppmerksomheten rettet mot den ventede rentehevingen til Federal Reserve neste måned. St. Louis-Fed-sjef James Bullard og New York-Fed-sjef William C. Dudley holder taler om økonomien fredag.

Økonom og strateg Ian Williams i Peel Hunt skriver i en oppdatering fredag at det er for tidlig å avfeie den negative effekten en renteheving kan ha på markedene.

- Likevel ser utsiktene for aksjemarkedene bedre ut denne uken, og det gir større grunn til å tro at aksjene vil kunne stå imot rentehevingene, skriver Williams, ifølge MarketWatch.

Slik endte amerikanske nøkkelindekser fredag (klokken 22.10 norsk tid):

  • Dow Jones opp 0,51 prosent til 17.823,81 poeng
  • S&P 500 opp 0,38 prosent til 2.089,17 poeng
  • Nasdaq opp 0,62 prosent til 5.104,92 poeng

Les også på DN.no:

Ipads storebror

«Gardin-konflikten» er ikke over i SAS

Statoil-funn i Nordsjøen

Se DNTV: Gjør politibiler til overvåkningssentraler

Gjør politibiler til overvåkningssentraler
Tyrkiske Ekin Technology selger teknologi som gjør politibiler til ambulerende overvåkningssentraler. Bilene skal kunne gjenkjenne ansikter, mistenkelige gjenstander og drive fartskontroll.
01:20
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.