Optimismen fra mandagen, der flere av nøkkelindeksene nådde nye rekordnivåer, var byttet ut med en smule mer avventende holdning tirsdag.

Frykter Europa

De amerikanske investorene lot seg påvirke av at inflasjonen i euro-området falt mer enn ventet i mai, noe som også øker presset mot den europeiske sentralbanken om å komme med nye tiltak for å få opp prisene og skape vekst, skriver Bloomberg News.

- Tradere sitter på hendene og venter på respons fra ECB før de øker innsatsen, sier fondsforvalter Chad Morganlander hos Stifel Nicolaus & Co til økonominettstedet.

- Det er en allmenn forventning om at ECB vil bli aggressive og at arbeidseldighetstallene på fredag vil være bedre enn først ventet, fortsetter han.

ECB-sjef Draghi er ventet å signalisere at en nytt rentekutt ikke vil være det siste, sier to ansatte ved sentralbanken ifølge Bloomberg News. Neste rentemøte er 5. juni.

Ifølge de sentralbankansette, som ikke ønsker å bli navngitt, diskuterer banken et rentekutt på enten 0,10 prosent eller 0,15 prosent i både styringsrenten og innskuddsrenten.

Klokken 16 kom tallene som viste en økning i industriordrene i USA til 0,7 prosent i april, mens analytikerne hadde ventet en økning på 0,5 prosent.

Kutter

Smultringkjeden Krispy Kreme Doughnuts var blant selskapene som falT markert etter at selskapet kuttet egne resultatforventninger. Aksjen endre ned 14,8 prosent til 16,19 dollar.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Da handelen på Wall Street stengte klokken 22.00 norsk tid, så det slik ut: