Saken er oppdatert.

I helgen vant Clinton nominasjonsvalgene på Puerto Rico og De amerikanske jomfruøyene foran rivalen Bernie Sanders. Den tidligere utenriksministeren vendte imidlertid raskt oppmerksomheten mot de kommende valgene tirsdag, samt mot Donald Trump, som trolig blir Republikanernes presidentkandidat.

– Vi kommer til å få en svært kranglete valgkamp, fordi jeg ved enhver mulig anledning kommer til å påpeke hvorfor jeg mener at den republikanske kandidaten aldri bør komme nær Det hvite hus, sa Clinton til en forsamling i Sacramento i delstaten California sent søndag.

Hun oppfordret velgerne til å avgi stemme tirsdag og sier at hun ønsker å «avslutte sterkt i California».

– Det betyr alt for meg sier Clinton.

Mellom

Clinton vant alle de sju delegatene under lørdagens valg på De amerikanske jomfruøyene, mens hun vant minst 33 av de 60 tilgjengelige delegatene på Puerto Rico søndag.

Etter helgens seirer mangler 68-åringen nå 26 delegater for å få de 2.383 delegatene hun trenger for å vinne nominasjonskampen, ifølge APs tall, hvor superdelegater er medregnet.

Superdelegater kan gi sin støtte til de kandidatene de selv ønsker på partiets landsmøte i sommer, uansett hva stemmeresultatet ble i deres delstater. Rivalen Sanders har 1.566 delegater inkludert superdelegater på sin side.

Vermont-senatoren viser imidlertid ingen tegn til at han har gitt opp kampen, og i helgen oppfordret han mediene til å ikke krone Clinton til seierherre riktig enda.

– Jeg har hørt at Clinton har fortalt at det hele kommer til å være over tirsdag kveld. Jeg har hørt at mediene vil kunngjøre at det hele er over etter at New Jersey-resultatene kommer inn. Det er simpelthen ikke riktig, sa Sanders.

Seks delstater

Hele 546 delegater ska fordeles i California, og både Clinton og Sanders tilbrakte søndagen sin der. Sanders hilste på folk og lot seg stoppe for å bli avbildet under en spasertur langs Santa Monica-stranden.

Et gjennomsnitt av målinger fra RealClearPolitics viser at Clinton har en 2 prosentpoengs ledelse foran Sanders i California, mens hun leder med rundt 20,5 prosentpoeng foran senatoren i New Jersey.

I tillegg til de to delstatene avholder Demokratene nominasjonsvalg i New Mexico, South Dakota og Montana tirsdag. I North Dakota holder partiet nominasjonsmøte.

Demokratene utpeker formelt sin presidentkandidat under landsmøtet, som holdes i Philadelphia fra 25. til 28. juli. (©NTB)

Følg markedene på DN Investor

Les også:

Kina: - En modell uten fremtid  

Disse «typiske» feilene kan sende arbeidsgiver rett til retten

– Det er en etterlengtet pille (DN+)

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Dette må du vite om «Brexit», milliarder i sluttpakke til oljeselskapene - og en milliardær og et gribbefond som har planen klar for kriserammede offshorerederier.

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

Se DNtv:

Han er Statoils Petter Smart
Hjemme i garasjen i Sola snekrer fagleder Kjell Einar Ellingsen sammen revolusjonerende undervannsutstyr ved hjelp av ølkasser, kryssfinér, kobberrør, barneleker og duppedingser fra Biltema.
00:50
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.