Med bare noen måneder igjen i Det hvite hus begynner det å haste for Obama som for åtte år siden lovet å stenge fangeleiren på den amerikanske militærbasen på Cuba. Alle forsøk på å stenge leiren er blitt blokkert av republikanerne i kongressen. Obama har imidlertid lykkes med å redusere tallet på fanger i leiren fra flere hundre til om lag 60.

– Vi jobber fortsatt aktivt for å redusere tallet på innsatte, sa Obama på en pressekonferanse torsdag under avslutningen av sin siste Asia-reise som president. Han la til at han mener leiren er et «rekrutterings-verktøy» for terrorisorganisasjoner og dessuten sløsing med penger. Han mener det amerikanske folk vil begynne å stille spørsmål om pengebruken etter hvert som tallet på innsatte synker.

Leiren ble opprettet av Bush-administrasjonen i 2002 for fanger mistenkt for tilknytning til Taliban og al-Qaida. Senest i august ble 15 fanger overført til De forente arabiske emirater. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.