Amerikanske aksjer falt tilbake mandag. Til slutt endte de tre sentrale aksjeindeksene ned 0,2 til 0,3 prosent.

- Jeg tror markedet leter etter inspirasjon. Ingen av nyhetene har vært fryktelig oppmuntrende, sier investeringsstrateg Bruce McCain i Key Private Bank til CNBC.

Aktivitetsindeksen ISM for industrien kom inn litt høyere enn ventet på 51,5. En indeks over 50 viser økende aktivitet. Selv om den steg fra under 50-nivået foregående måned, har den vært på høyere nivåer tidligere i år.

Samtidig viste statistikk fra myndighetene at byggeinvesteringene falt tilbake i august, mens det var ventet en oppgang.

Flere av de store bilprodusentene la også frem tall for salget i september mandag: Nissan og Toyota opplevde begge oppgang i september på henholdsvis 4,9 og 1,5 prosent, men bare førstnevnte levde opp til forventningene. Ford og General Motors opplevde begge en nedgang, på 8 prosent og 0,6 prosent. Begge mindre enn fryktet.

I markedene er det fortsatt mye oppmerksomhet rundt situasjonen til den tyske storbanken Deutsche Bank. Fredag ble det rapportert at banken kan komme til å inngå et forlik med amerikanske myndigheter om en betydelig lavere bot enn de 14 milliarder dollarene som Det amerikanske justisdepartementet krever.

Fredag skrev AFP at Deutsche Bank og departementet var nær ved å inngå et forlik på 5,4 milliarder dollar. Aksjen endte opp 14 prosent i amerikansk handel fredag.

Mandag har det imidlertid ikke vært meldt om utvikling i forhandlingene. På New York-børsen endte Deutsche Bank-aksjen ned 0,8 prosent.

Indeksene

 

Følg markedene med DN Investor

Hør DN-podcasten om at penger er gratis: Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

More is more
Mercedes fjerner taket på superbilen AMG GT, og trimmer den samtidig.
00:52
Publisert:

Sjekk den nye, spreke suven fra BMW
BMW fyller x-rekken med ny modell.
00:55
Publisert: