Deutsche Bank selger nå unna deler av sin virksomhet for å frigjøre kapital. Financial Times skriver onsdag at den tyske banken selger livsforsikringsselskapet Abbey Life til Phoenix Group for 1,09 milliard euro.

– Vi fortsetter å bygge en enklere og bedre Deutsche Bank, sier toppsjef John Cryan i Deutsche Bank, ifølge FT.

– Merkel med kriseplan

Tidligere denne måneden ble det kjent at Deutsche Bank har fått krav fra det amerikanske justisdepartementet om å punge ut 14 milliarder dollar, eller 115 milliarder kroner. Kravet er fra et forlik i en pågående sak om ulovlig salg av råtne boliglån, også kalt subprimelån eller toxic assets, i forkant av finanskrisen i 2008 og 2009.

Deutsche Bank nekter å innfri kravet og aksjekursen fikk solid juling på Frankfurt-børsen mandag.

Onsdag melder den tyske avisen Die Zeit at Tysklands forbundskansler Angela Merkel og regjeringen er i gang med å se på en kriseplan for Deutsche Bank.

Signalene som kom i helgen fra Merkel gikk i retning av at hun ikke ville hjelpe banken. Sjeføkonom Carsten Brzeski i ING Bank i Frankfurt uttalte til DN tirsdag at han trodde Merkel kom til å spytte inn penger, om nødvendig.

– Når alt kommer til alt, vil staten på en eller annen måte hjelpe til. Men erfaringene tilsier at staten bare vil hjelpe etter at investorene har lidd først, sier Brzeski.

Nyheten om at Merkel skal være i gang med en plan, avvises imidlertid av en talsmann i det tyske finansdepartementet.

Det tyske finansdepartementet arbeider ikke med en bankredningsplan, ifølge en epost-uttalelse, melder Bloomberg News onsdag.

Bryte regler

Markedsverdien til den tyske storbanken er mer enn halvert det siste året. Salget av Abbey Life hjelper litt på aksjekursen onsdag, og er opp drøyt to prosent.

DN skrev tirsdag at en bot på 10 milliarder dollar vil føre til at Deutsche Bank bryter europeiske kapitalregler, ifølge SEB-analytiker Thomas Eitzen.

 

Les også: Dagbok fra avdød, libysk oljeminister dukket opp i norsk rettssak. Nå rammer innholdet den franske president-kandidaten Nicolas Sarkozy.

Følg markedene med DN Investor

Rentenivået er unormalt lavt, og økonomene har ikke filla peiling på hvorfor. DNs utgavesjef Terje Erikstad og makrojournalist Einar Takla diskuterer med finansjournalist Marte Ramuz Eriksen hva som skal til for å få Øystein Olsen og andre sentralbanksjefer i zen.

 

Får du ikke opp spilleren? Prøv her eller her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Se høydepunktene fra debatten
Temperaturen steg tidlig i TV-debatten mellom Hillary Clinton og Donald Trump. Stadige avbrytelser og beskyldninger fra Trump endte i munnhoggeri mellom kandidatene.
08:34
Publisert:
 

Brooklyns velgere skryter av Hillary etter nattens duell
DN fulgte den første presidentkandidatduellen fra The Bell House i Brooklyn.
02:41
Publisert: