På sine valgmøter i Oklahoma City fredag fortsatte Donald Trump og Marco Rubio munnhoggeriet fra torsdagens debatt.

Rubio insinuerte til og med at Trump ble så stresset av de mange angrepene på ham under debatten, at han gjorde i buksa.

– Bak scenen ba Trump om å få et speil i helfigur. Jeg skjønner ikke hvorfor, podiet rakk jo opp til brystet. Kanskje han måtte forsikre seg om at buksa ikke var våt? sa Rubio til den nesten fulle salen, som svarte med jubel og latter.

Enda flere entusiastiske velgere hadde møtte opp noen hundre meter ned i gata for å høre på Trump litt senere. Milliardæren svarte på angrepene fra «lille Marco» med å kalle ham «mister Kollaps».

Rubio rykker fram

Etter det et samstemt amerikansk pressekorps mener var en sterk debatt torsdag, retter Rubio nå langt kraftigere skyts mot Trump enn tidligere. Duellen mellom de to overskygger nå det meste andre i valgkampen.

Ted Cruz, som er den eneste som så langt har klart å vippe Trump ned fra førsteplassen i en delstat, ble knapt nevnt i Rubios nøye uttenkte valgkamptale.

Florida-senatoren angrep blant annet Trump for å ha ansatt utlendinger i bedriftene sine. Han leste så høyt fra ting Trump har lagt ut på Twitter og gjorde narr av eiendomsmogulens mange skrivefeil.

– Kanskje han har hyret inn utlendinger for å drive Twitter-kontoen?

Trump storfavoritt

Rubio har fortsatt en bratt bakke å klatre hvis han skal ta igjen Trump, som nå er favoritten til å vinne republikanernes nominasjon.

Ifølge nettstedet RealClearPolitics' oversikt ligger Trump an til å vinne ti av de elleve delstatene der republikanerne holder primærvalg tirsdag.

Texas er den eneste jevne delstatene som har nominasjonsvalg på «supertirsdagen». Cruz leder der med i snitt 7,2 prosentpoeng på Trump. I Virginia og Georgia – to andre store delstater – leder Trump med god margin.

På republikansk side vil omtrent en firedel av alle landsmøtedelegatene være tildelt etter «supertirsdag». Innen utgangen av mars, vil flere enn halvparten være klare.

Rubio må snart vise at han kan vinne delstater. Men selv i hjemstaten Florida, som har nominasjonsvalg om to uker, leder Trump med nesten 20 prosentpoeng.

Clinton med solid ledelse

Lørdag går de demokratiske velgerne i South Carolina til urnene. På gjennomsnittet av meningsmålinger leder Hillary Clinton med hele 26,6 prosentpoeng på rivalen Bernie Sanders. Sammen med seieren fra Nevada nylig gir det henne kraftig vind i seilene fram mot tirsdag.

Rubio understreket fredag at han er den eneste som for alvor kan utfordre Clinton ved hovedvalget i november. Han kalte Trump for en «con man» – en bedrager eller svindler – som alltid har utnyttet arbeidsfolk gjennom bedriftene sine.

– Jeg arvet ikke 200 millioner. Jeg startet ikke med et «lite» lån fra faren min på en million dollar. Det eneste lånet jeg startet med, var et studielån, sa Rubio til det forholdsvis unge publikumet i Oklahoma City.

Les også:

Mener dette forslaget vil gi flere boliger i Oslo

– Det måtte skje noe, det funker ikke sånn som det er nå  

Se DNtv: Hun løper «Tour de finance» hver dag

Janne Log løper «Tour de finance» fra Frogner til Fornebu hver dag
Slik får konserndirektøren i Evry trent i tidsklemma. En mil om dagen klarer alle, smiler hun.
01:37
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.