– Vårt land trenger en skikkelig nedstengning i september for å ordne opp i rotet!, skrev Trump på Twitter tirsdag.

Republikanere og Demokratene har ignorert krav fra Det hvite hus om å enes om en budsjettavtale, og i kampens hete har Trumps partifeller skrinlagt flere av hans egne valgløfter.

Det har fått Trump til å slå i bordet med Twitter-meldingen der han mener det føderale byråkratiet kanskje ikke burde få penger i det hele tatt.

Tidligere administrasjoner i Det hvite hus har også slitt med å få i stand budsjettavtaler, noe som har ført til dyrebar stenging av deler av offentlig sektor.

Det nåværende budsjettarbeidet i Kongressen resulterte søndag kveld i et vedtak i siste liten om en ny avtale for å unngå nedstengning av store deler av offentlig sektor fredag denne uken. Avtalen gjelder fram til 30. september, altså ut inneværende skatteår.

Representantenes hus og Senatet må godkjenne avtalen innen fredag. Deretter skal den til president Donald Trump for å signeres. Trump kan nekte å skrive under på avtalen. Han oppfordrer til å endre Kongressens avstemningsregler. I dag trengs det 60 stemmer i Senatet. Et slikt krav innebærer gjerne at kompromisser må inngås på tvers av partiene.

– Årsaken for den framforhandlede planen mellom Republikanerne og Demokratene er at vi trenger 60 stemmer i Senatet, noe vi ikke har. Vi må derfor enten velge inn flere republikanske senatorer neste år, eller endre reglene nå til 51 prosent, skriver presidenten på Twitter.

(©NTB)

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Læreren som henter skoletrøtte hjemme
Øivind Bache (66) slet selv med skolegangen. Som bilfaglærer har han selv kjørt hjem til studentene for å hente elever som står i fare for å droppe ut tilbake til skolebenken. 13 av 14 elever fullførte fagbrevet.
03:25
Publisert: