DN skrev tirsdag om amerikanske Elizabeth Holmes (32) og problemene i hennes blodprøveselskap Theranos.

Holmes har blitt kalt «den neste Steve Jobs». Det skyldes ikke bare at hun hoppet av universitetsstudier for å bli gründer eller at hun ofte gikk i sort pologenser. Men også at hun akkurat osm Applegründaren ventet med å avsløre hva hun hadde på gang inntil hun faktisk hadde noe å vise til. Elizabeth Holmes ble i tillegg dollarmilliardær ti år tidligere enn Steve Jobs.

Nå ønsker imidlertid helsemyndigheter i USA å forby Theranos fra å utføre tester i minst to år, skriver The Wall Street Journal.

Problemer ved laboratoriet

Årsaken er at Theranos ikke har ordnet opp i det myndighetene beskriver som store problemer ved laboratoriet i California.

Avisen viser til et brev datert 18. mars, hvor det fremkommer at Centers for Medicare and Medicaid Services (CMS) ønsker å frata laboratoriet og eierne retten til å eie eller drive noe annet laboratorium i perioden.

Theranos har nå ti dager på å svare CMS, skriver WSJ.

Talskvinne i Theranos, Brooke Buchanan, understreker overfor avisen at myndighetene fremdeles ikke har ilagt sanksjoner på laboratoriet i Newark, California.

- På grunn av omfattende tiltak vi har gjennomført de siste månedene, håper vi at CMS ikke ilegger sanksjoner, sier hun.

- Hvis de gjør det, vil vi arbeide sammen med CMS for å løse alle deres bekymringer, sier talskvinnen til WSJ.

God for 40 mrd.

Holmes var bare 19 år gammel da hun sluttet på Stanford-universitetet for å starte blodtestingsselskapet Theranos. Hun hadde da utviklet en helt ny metode som skulle revolusjonere det umoderne blodprøvemarkedet.

Suksessen gjorde at 32-åringen ifjor var god for 40 milliarder kroner.

Det som virkelig satte fart på «blodprøve-eventyret» til Holmes, var da Theranos inngikk en avtale med den amerikanske apotekkjeden Walgreens i 2013.

På et styremøte 28 januar i år på Park Hyatt Hotel i New York, dro imidlertid Walgreens i bremsen. Apotekkjeden kuttet all kobling til Theranos laboratorium i California, ifølge Veckans Affärer.

Det skal ha sin bakgrunn i en lang og drepende reportasje i Wall Street Journal i oktober ifjor. Her ble det stilt spørsmål ved testene til det tidligere hyllede selskapet.

Nå risikerer Theranos å bli den første enhjørningen - gründerselskap med verdi på over én milliard dollar - som rakner, skrev Veckans Affärer tidligere denne uken. Dagens nyhet om mulig utestengelse gjør at fremtiden ser svært krevende ut.

Les også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

19-åring kjøpte Tjømes nest dyreste fritidseiendom  

- Det er en bevegelse vi aldri har sett før  

- Kan se oljeprisen i 60 dollar i perioder

Fått med deg denne?

Trendene på to hjul
Dette er motorsyklene som gjelder i år.
03:29
Publisert:

Hold deg oppdatert på DN Investor