Sjefen for Federal Reserve Bank of Atlanta, Dennis Lockhart, sier at USAs økonomi er klar for sin første økning av styringsrenten på mer enn ni år, og at dette bør skje i september, skriver The Wall Street Journal tirsdag kveld.

Lockhart fremholder ifølge avisen at det skal en betydelig svekkelse i økonomiske nøkkeltall til, for at han skal overbevises om ikke å heve renten i september.

- Jeg mener det er en høy terskel akkurat nå mot ikke å handle, sier Atlanta Fed-sjefen til avisen.

Sentrumsaktør

Lockhart er blant de første representantene for sentralbanken Federal Reserve til å snakke offentlig siden Feds rentemøte i forrige uke.

Her ga sentralbanken nye hint om at en renteheving rykker nærmere, et poeng Lockhart søker å understreke.

Atlanta Fed-sjefen følges tett i finansmarkedene, fordi han har en tendens til å være en sentrumsaktør blant Fed-representanter som beveger seg med sentralbankens konsensus, i motsetning til de som markerer mer bastante posisjoner for eller mot skiftende rentenivåer.

Dennis Lockharts uttalelser er blant de tydeligste signalene til nå om at Fed-representanter vurderer alvorlig en renteheving i september, skriver The Wall Street Journal.

«Nær ved»

Fed holder tre rentemøter før året er omme. Det neste holdes 16-17. september, etterfulgt av møter i oktober og desember.

Lockhart sier, i likhet med andre Fed-representanter at timingen av første heving ikke er så viktig, så lenge investorer forstår at Fed har til hensikt å bevege seg gradvis så snart prosessen er i gang.

- Jeg tror ikke det vil være en stor policymessig feil å vente litt lengre. Jeg er ikke typen som grubler over ett møte eller så, men jeg mener vi er nær ved. Økonomien er klar for å innlede en normaliseringsfase, sier Lockhart til avisen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også:

Oljeprisene stiger noe

Bombelignende gjenstand funnet etter Oslo-skyting

Ny Suez-kanal klar til åpning

Se DNTV: Boligmarkedets minste leilighet

Se boligmarkedets minste leilighet
Bli med inn i leiligheten på kun 14 kvadratmeter i Nydalen.
00:43
Publisert: