Den amerikanske sentralbanken (Fed) holder renten uendret nær null, og fjerner enhver kalenderreferanse i en uttalelse fra todagers rentemøtet som ble avsluttet onsdag, ifølge CNBC.

Fed antydet under sitt mars-møte at en renteheving i april var usannsynlig, mens flere eksperter har ventet en renteøkning i løpet av året, der september anslås.

The Wall Street Journal mener sentralbanksjef Janet Yellen etter dagens møte fortsatt har renteheving på agendaen, men at tidspunktet for dette er nå mer usikkert.

Feds seneste rentbeslutning kommer samtidig som ferske tall viser at amerikansk økonomi fortsatt er i krabbegir. Den økonomiske aktiviteten, målt ved BNP, var opp kun 0,2 prosent i årets første tre måneder.

Les også: Amerikansk vekst skuffer stort

Fed registrerer imidlertid en viss bedring i økonomien. I uttalelsen bemerker Fed at veksten "svekket seg i løpet vintermånedene", og omtaler samtidig faktorene som har bidratt som "forbigående", ifølge CNBC.

Fed uttaler også at selv om veksten og sysselsetting har avtatt, ventes den økonomiske aktiviteten å returnere til moderat jobbvekst.  Arbeidsmarkedet ventes også fortsette å bedre seg med "rette tilpasning av virkemidler", ifølge The Wall Street Journal.

"Veksten i husholdningenes forbruk falt; husholdningene realinntekt steg kraftig, som delvis reflekterer fall i energiprisene, og forbrukersentimentet forblir høy", heter det i uttalelsene fra Fed.

Sentralbanken gjentok at den venter økonomien å komme tilbake til en moderat veksttakt og en inflasjon som gradvis vil nærme seg to prosent.

Beslutningen på dagens Fed-møte var enstemmig.

Wall Street reagerte svakt negativt på nyhetene, der aksjemarkedet svekket seg noe, mens obligasjonsrentene steg.

Les også: Twitter faller videre på Wall Street

Oljelagrene øker mindre enn ventet i USA  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.