Den amerikanske økonomien vokser bare 60 prosent av normal takt. Noe av årsaken kan ligge i lønningsposen, skriver Marketwatch.com.

Den amerikanske timelønnen har riktignok steget ti prosent de siste fem årene, men justert for prisstigningen betyr det en nedgang på 0,3 prosent.

Den gjennomsnittelige timelønnen er nå på 24,45 dollar.

Noe som endrer bildet litt er at bedre tider har gitt flere arbeidstimer per arbeider, slik at ukeslønnen har steget noe.

Likevel betyr det at hver amerikaner, til tross for stadig bedre tider, har mindre å rutte med enn i tilsvarende oppgangsperioder.

Økonomene undrer seg over at lønningene ikke øker mer, og venter at når arbeidsmarkedet strammer seg mer til vil det komme et hopp.

Den amerikanske økonomien har steget i snitt 2,2 prosent årlig siden 2010, mot historisk 3,3 prosent hvert år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.