Mens børser verden over stod i rødt fredag, rykket de amerikanske børsene betydelig oppover. Alle de tre nøkkelindeksene på Wall Street er opp mer enn to prosent ved stengetid.

Den amerikanske arbeidsmarkedsrapporten viste fredag sterke tall som styrker troen på at Fed vil høyne renten i desember.

Antall sysselsatte utenfor jordbrukssektoren i USA, gjerne kalt «nonfarm payrolls», steg med 211.000 personer. Arbeidsledighetsraten var uendret på 5,0 prosent.

Tror på renteheving

- Tallet viser en forbedring i amerikansk økonomi, noe som gir grunnlag for at Fed kan heve renten på sitt kommende møte, sier direktør Michael James for aksjehandel i Wedbush Securities til Bloomberg News.

- Markedet reagerer positivt på disse tallene. Noe av gårsdagens nedgang vil bli reversert. Vi vil sterke resultater i finansaksjer i dag, for det er de som vil nyte godt av en eventuell renteøkning, sier James.

Torsdag falt hovedindeksene på Wall Street etter at sentralbanksjef Mario Draghi i ECB ikke leverte som forventet. Fredag kommer markedet imidlertid sterkere tilbake, og torsdagens nedgang blir mer enn reversert.

Ned for olje

For finanssektoren har handelen vært god fredag, sektoren slutter opp 2,79 prosent ved stengetid.

Oljerelaterte selskaper har falt fredag, etter at oljeprisene dalte nedover i forbindelse med at Opec holdt sitt strategimøte.

Det ble ikke gjort noen endringer i oljekartellets produksjonsmål, slik det var ventet. Imidlertid opplyste Opec at et nytt produksjonstak vil diskuteres ved deres neste møte i juni neste år, når Iran har «kommet tilbake» og de kan se et klarere bilde.

Se oversikt over utviklingen i det amerikanske aksjemarkedet samt dagens vinnere og tapere her.

Slik ser de amerikanske nøkkelindeksene ut like etter stengetid på Wall Street fredag(Klokken 22.10 norsk tid):(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Dow Jones Industrial: 17.847,63 poeng (opp 2,12 prosent)
  • Nasdaq Composite: 5.142,27 poeng (opp 2,08 prosent)
  • S & P 500: 2.091,69 poeng (opp 2,05 prosent)

Les også på DN.no:

NHO og LO vil subsidiere lønn til flyktninger

Europa i dag: Nei-general hyller danskene

- Dette gir definitivt Norges Bank noe å tenke på

Se DNTV: Vil gjøre det lettere å finne meningsfulle gaver

Vil gjøre det lettere å finne meningsfulle gaver
Graphiq Design Collective har laget et online designkollektiv som skal gjøre det lettere å finne billige frilansdesignere i Norge.
01:17
Publisert: