Riksrevisjonen (GAO) har nylig gjennomgått US Marine Corps' program for forhåndslagring av materiell i Norge, skriver Marine Corps Times, et uavhengig tidsskrift om den amerikanske marinen.

I sin rapport konkluderer GAO blant annet med at kostnadene er usikre på grunn av manglende kvalitetssikring. Man har oversikt over hvilket utstyr som befinner seg i Norge, men ikke hvor i gruvene det befinner seg, hvordan behovet for vedlikehold er eller om det nødvendige vedlikeholdet faktisk blir utført, hevder forfatteren av rapporten, Cary Russell.

US Marines må stole på at kritisk informasjon om det amerikanske utstyret rapporteres tilbake fra Norge. Et system for lettvint registrering av slik informasjon, finnes ikke, hevder GAO videre.

– Om du ikke har pålitelige data i lagringssystemene, kan det skape operasjonelle problemer ved at du ikke har oversikt over tilstanden på utstyret og hvor det er fysisk lagret, sier Russell.

US Marine Corps har i mange år forhåndslagret materiell i Trøndelag. Og i juni opplyste den amerikanske hærsjefen i Europa, general Ben Hodges, at amerikanerne ønsker både å lagre og øve mer i Norge.

Les også: Sveits forbyr salg av VW-modeller

- Det har vært en ekstrem ingeniørmangel - og den er ikke tettet ennå

Går under to prosent

 

Se også:(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Gode alternativer til vonde bestselgere:

Gode alternativer til vonde bestselgere
DNs vinjournalist gir deg de gode alternativene til Polets bestselgere – til nesten samme pris.
03:07
Publisert: