Han troner fortsatt øverst på magasinet Forbes' liste over verdens dollarmilliardærer.

Til sammen er Gates god for 607 milliarder kroner, til tross for at han ga bort 11,5 milliarder kroner i form av Microsoft-aksjer til stiftelsen han driver sammen med kona Melinda. De siste 21 årene har Gates ligget på toppen av listen hele 16 ganger.

På andreplass på lista finner vi nok en gang den mexicanske telemogulen Carlos Slim, med sine 591 milliarder kroner. Han følges av den amerikanske investoren Warren Buffet, som er god for 557 milliarder kroner.

Vi må helt ned på 291. plass for å finne den rikeste nordmannen, som er matvaremogulen Odd Reitan med sine nesten 40 milliarder kroner. Skatteflyktningen John Fredriksen er imidlertid verdt dobbelt så mye og ligger på 120. plass på Forbes-listen.

Antallet dollarmilliardærer øker stadig. Til sammen 1.826 personer er medlem av den eksklusive klubben i år, mot 1.645 i fjor.

Les også:
Streiken splitter de ansatte: - Jeg jobber overtid så lenge det er nødvendig
Ber Olsen gjøre som Yellen
Jakter jobb (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.