44 prosent av de spurte i nøkkelstaten mener at demokratene bør stille med den uavhengige senatoren fra Vermont som kandidat, mens 37 prosent holder en knapp på den tidligere førstedamen og utenriksministeren.

Det er første gang at Hillary Clinton må se seg slått i en slik meningsmåling siden hun kunngjorde sitt kandidatur i juni.

Demokratisk sosialist

Sanders betegner seg selv som en demokratisk sosialist, og han har samlet store folkemengder under valgkampmøter den siste tiden.

Søndag fylte 28.000 mennesker et fotballstadion i Portland, for å høre Sanders snakke om økende skille mellom fattig og rik og beskrive hvordan stadig flere i arbeider- og middelklassen sliter for få endene til å møtes.

Dagen etter møtte nesten like mange opp for å lytte til ham i Los Angeles, og ingen av de øvrige kandidatene har vært i nærheten av å samle like mange tilhørere i valgkampen.

Clinton-forsprang

Hillary Clinton sliter med å skape begeistring, og mange amerikanere er dypt skeptiske til den tidligere førstedamen.

Meningsmålinger foretatt blant demokrater på landsbasis viser likevel at hun fortsatt har et klart forsprang.

Ifølge nettstedet RealClearPolitics, som har sammenstilt de mange meningsmålingene, mener rundt 55 prosent av demokratene at partiet bør stille med Clinton som kandidat, mens 35 prosent mener at Sanders er den beste. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.