– Dette er en trussel mot vårt land. Dette er en styrke som er sofistikert, dynamisk, sterk, organisert, velfinansiert og kompetent. Den er en trussel mot våre allierte i hele Midtøsten. Det er en trussel mot Europa, sa den amerikanske forsvarsministeren Chuck Hagel under et besøk på marinebasen i Kings Bay i Georgia onsdag.

– Det er en klar trussel mot våre partnere i dette området, og den er umiddelbar, sa Hagel.

Forrige uke sa den amerikanske forsvarssjefen at irakiske styrker kom til å trenge hjelp utenfra for å gjenerobre landområdene de har mistet til opprørerne.

I juni innledet den ytterliggående islamistiske gruppen Den islamske staten i Irak og Levanten (ISIL) en offensiv i Nord-Irak. Sammen med andre opprørsgrupper har ISIL erobret en rekke byer og oljeraffineri, deriblant storbyen Mosul.

Gruppen skiftet navn til Den islamske staten (IS) i slutten av juni.

SISTE: DNB tjente over seks milliarder

Regjeringen vil lempe på alkoholreklamereglene

Slik varslet han dataangrepene  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.