Faren George Sr. var USAs 41. president mellom 1989 og 1993. Jebs eldre bror George W. Bush ble den 43. presidenten da han ble valgt i 2001. Nå vurderer John Ellis «Jeb» Bush om han vil bli den 45. presidenten.

Jeb Bush har lenge blitt omtalt som en mulig republikansk kandidat og en seriøs utfordrer til Hillary Clinton til presidentvalget i 2016. Tirsdag la 61-åringen ut en lang melding på sin egen Facebook-side hvor det ble klart at han øyner muligheten.

– Jeg har besluttet å aktivt undersøke muligheten for å stille som presidentkandidat i USA, skriver Jeb, samtidig som han avslører en plan om å opprette en såkalt PAC.

Etableringen av en PAC, en politisk handlingskomité, ses på som et klart signal om at Jeb Bushs planer er seriøse. Den tidligere guvernøren i delstaten Florida vil gjennom handlingskomiteen undersøke hvor store pengesummer han kan få samlet inn til en presidentkampanje. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.