USA har i økende grad klaget over at kinesiske aktører står bak nettspionasje mot databasene til amerikanske myndigheter og selskaper. Etter møtet med Xi i Det hvite hus fredag, var Obama raskt ute med å kommentere saken.

– Nok en gang ga jeg uttrykk for vår økende bekymring for stadig flere nettrusler mot amerikanske selskaper og amerikanske borgere. Jeg ga uttrykk for at dette må ta slutt. I dag kan jeg kunngjøre at våre to land kom fram til en felles forståelse om veien framover, sa Obama med Xi ved sin side etter møtet.

Obama understreker at det nå er opp til Kina å vise at landet ikke støtter nettkriminalitet. Han krever blant annet at kinesiske myndigheter rettsforfølger personer som bruker nettet til å stjele forretningshemmeligheter fra amerikanske selskaper.

– Spørsmålet er nå om ord blir fulgt av handling, og vi vil følge nøye med på hvorvidt det gjøres framskritt på dette området, sa Obama, som også kunne fortelle at Xi har fortalt ham at han ikke kan garantere for atferden til alle mennesker i Kina når det gjelder nettkriminalitet.

Xi framholdt under pressekonferansen at saken ikke bør politiseres, og at samarbeid om nettspørsmål vil gagne begge land.

 

Les også: Oljebeltet får trøkken

- Det som skal til er at sprit, tobakk, godis og kjøtt blir billigere i Norge

Tour de Café

 

Se også:

Maria er Norges raskeste østersåpner:

Maria er Norges raskeste østersåpner
Maria Petersen er nybakt mester i Norwegian Oyster Battle. Denne helgen skal hun konkurrere mot verdenseliten. Se hvor raskt hun åpner ti østers.
01:39
Publisert:
 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.