Biler er feid av veien og hus er ødelagt i det voldsomme uværet som har rammet seks amerikanske delstater i julehelgen. I Texas omkom minst 11 mennesker i tornadoer i Dallas-området. Vinden kom opp i nesten 90 kilometer i sekundet.

– Det er snakk om total ødeleggelse, sa Pedro Barineau, talsmann for politiet i Garland i Texas, der åtte mennesker omkom da en tornado slo ned i området lørdag kveld.

I Missouri har åtte mennesker mistet livet i flom. Missouris guvernør Jay Nixon sier at mange er evakuert fra sine hjem og at fortsatt regn kommer til å forverre forholdene. Guvernøren har derfor erklært unntakstilstand i staten.

Også i Illinois er det flom. Der omkom tre personer lørdag kveld da bilen de satt i ble tatt av de voldsomme vannmassene.

Søndag ble det rapportert om tre tornadoer i Arkansas, men det ble ikke meldt om vesentlige skader eller omkomne. To dager før jul krevde tornadoer 18 liv, av dem ti i Mississippi.

I New Mexico har guvernør Susana Martinez erklært unntakstilstand fordi det er ventet at en vinterstorm kommer til å føre med seg 60 centimeter snø øst i delstaten.

Det nasjonale meteorologiske instituttet i USA har kommet med varsler om snøstorm også for Texas og Oklahoma og for kraftig flom i et område som strekker seg fra Texas til Indiana. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

 

Les også: 500 soldater satt inn i flomrammede Nord-England