I en video på Twitter sier den republikanske kongressrepresentanten Gohmert at han «visstnok har Wuhan-viruset», skriver New York Daily News.

Gohmert sier han ikke har symptomer, og at han forventer å bli immun etter å ha isolert seg i ti dager.

Skylder på munnbind

Den konservative republikaneren fra Texas har vært en uttrykt motstander av munnbind, men har brukt munnbind sporadisk de siste ukene.

Han hevder at bruk av munnbind kan ha ført til at han ble smittet fordi den er ubehagelig å bruke.

– Jeg flytter rundt på den for å gjøre den komfortabel, og jeg undres om det har ført til smitte i munnbindet, sier 66-åringen.

Frykter smitte

Minst 13 folkevalgte i Representantenes hus og i Senatet, syv republikanere og seks demokrater, har testet positivt siden pandemien ble erklært tidligere i år, skriver Reuters.

Flere frykter også for at smitten nå skal spre seg blant de folkevalgte i Kongressen. Demokratenes leder i Representantenes hus, Nancy Pelosi, sier bruk av munnbind nå blir påbudt i salen etter at Gohmert har testet positivt, melder nyhetsbyrået AP.

Virker hjemmelagede ansiktsmasker?
Hvilken ansiktsmaske er best for beskyttelse?
00:50
Publisert:

– Det er et tegn på respekt for vår helse, sikkerhet og andres velferd, sa Pelosi.

Texas-tur avlyst

Kunngjøringen Gohmert fra kom dagen etter at justisminister William Barr forklarte seg for justiskomiteen i Representantenes hus. Gohmert ble sett i samtale med Barr, og ingen av dem brukte munnbind.

Den positive koronatesten, som ble utført ved Det hvite hus, gjør at en planlagt reise til hjemstaten Texas sammen med president Donald Trump blir avlyst.

(©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.