De amerikanske børsene falt tilbake for tredje dag på rad mandag. Etter at den brede S&P 500-indeksen nådde årsbeste forrige onsdag, er indeksen ned nær to prosent. Mandag falt den 0,81 prosent.

Dagens definitivt største nyhet kom før børsåpning: Microsoft kjøper det sosiale nettverkselskapet LinkedIn for 26,2 milliarder dollar kontant, tilsvarende 196 dollar per aksje, melder Microsoft på sin blogg mandag. Kjøpet er godkjent av styrene i begge selskaper.

Beløpet tilsvarer 216 milliarder norske kroner med dagens kurs og er det største oppkjøpet i Microsofts historie.

Linkedin aksjen steg 46,6 prosent til 192,21 dollar på New York-børsen. Aksjen sluttet på 131,08 dollar fredag.

Microsoft falt 2,6 prosent til 50,14 dollar på teknologibørsen Nasdaq.

I markedet forøvirg er det fremdeles bekymringer rundt den britiske folkeavstemningen om videre EU-medlemsskap og flere nært forestående rentemøte som preger handelen.

Den amerikanske sentralbankens rentemøte begynner tirsdag og varer to dager. De fleste økonomer venter ingen pengepolitiske endringer, og ifølge Bloomberg News' sammenstilling priser markedet inn en sannsynlighet på tilnærmet null for at renten heves i denne omgang.

På onsdagens pressekonferanse kan imidlertid sentralbanksjef Janet Yellen komme med signaler om når sentralbankens pengepolitiske komtié ser for seg at det blir aktuelt å sette renten videre opp. Renten ble forrige gang endret på møtet i desember ifjor, for første gang på syv år.

Markedet vil også få en ny oppdatering på hvordan hvert av de enkelte medlemmene i komiteen ser for seg den videre utviklingen i renten når sentralbanken legger frem en oppdatert versjon av det såkalte renteplottet.

Plottet ventes fortsatt å vise flertall for to renteøkning i år, skriver TDN Finans.

DNB Markets venter at plottet blir lavere, men at medianen fortsatt vil vise to rentehevinger i 2016. Nordea Markets venter ingen store endringer fra mars.

"Markedet har nå priset null sannsynlighet for at det blir en renteøkning nå i juni. Vi er enig med markedet, men venter samtidig at Yellen vil bruke anledningen til å si at døren for en renteøkning er åpen i juli eller september", skriver sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets i en oppdatering mandag.

Indeksene (sluttkurser)

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

Microsoft kjøper LinkedIn  

Sverdrup-plattformen igangsatt før tiden  

Oljeverdier for 400 milliarder borte på to år

Verdens antatt tryggeste investeringer har aldri vært dyrere

Se DNtv:

Det Norske kjøper BP norge for 10,8 milliarder
01:14 Min
Publisert:
 

Hør siste episode av DNs podkast «Finansredaksjonen»:

Er Vipps egentlig så revolusjonerende? Hvilke biler kjører vi om ti år? Og er det virkelig bråstopp i næringseiendom?

 

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Tips en venn om å få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.

 (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.