Børsene i USA klatret for tredje dag på rad fredag. De tre store amerikanske indeksene steg mellom 0,4 og 0,7 prosent. Den brede S&P-indeksen endte nå årets høyeste sluttnotering og er også for første gang i pluss for året. Indeksen falt bratt i begynnelsen av året og nedgangen har altså ikke blitt hentet inn før nå.

Tungvektsindeksen Dow Jones er også i pluss for året etter at den torsdag gikk over nivået fra nyttårsaften. Teknologiindeksen Nasdaq er fremdeles ned rundt fire prosent så langt i år.

Megler Benno Galliker i Luzerner Kantonalbank mener at flere investorer som ikke var med på rallyet den seneste tiden nå føler seg presset til å gå inn i markedet, særlig etter at flere indeksene nå er opp fra starten på året.

- Gjeninnhentingen har vært slående, og den skjedde raskt. Rallyet kan fortsette til slutten av april, sier han til Bloomberg News fredag.

Aksjeindeksene har klatret siden Den amerikanske sentralbanken Federal Reserve onsdag kveld signaliserte at det blir færre renteøkninger i år enn sentralbanken tidligere har sett for seg. Oljeprisene har også fått medvind som følge av en svakere dollar i etterkant av rentemøtet.

Fredag kveld falt imidlertid dollaren tilbake og amerikansk WTI-olje falt fra årsbestenoteringen tidligere på dagen. Et fat med levering neste måned handles i skrivende stund til 41,20 dollar, mens prisen tidligere fredag var 42,49 dollar på det høyeste.

Den ukentlige riggtellingen fra Baker Hughes, som ble publisert fredag kveld, viste at antallet oljerigger i aktivitet i USA økte for første gang i år denne uken.

Oppgangen var riktignok bare på én eneste rigg til 387 rigger. Så langt i år har antallet aktive oljerigger falt med 438.

 

Les også på DN.no:

Han er Statoils dyreste mann

Kjos inn i Morgan Kane-selskap

Orkla selger seg ut av svensk selskap

Har du fått med deg denne?

 

Forskere mener gutter blir dummere av å se på tv. Dette mener de selv.
02:38
Publisert:
(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.