Det er erklært unntaktstilstand i New York.

Millioner av mennesker må holde seg innendørs og la bilen stå de neste dagene.

Meteologene venter 60 til 90 centimeter snø og kraftig vind. Stormen kan bli en av de verste noensinne i verdensmetropolen.

Fra klokken 23 lokal tid vil det være forbudt å kjøre bil i New York City. Ferdselsforbudet vil vare sålenge stormen pågår.

Under en stor vinterstorm ifjor, skrudde drosjetjenesten Uber prisen i været da etterspørselen var på topp.

På spørsmål fra Dagens Næringsliv gjør byens ordfører det krystallklart at det ikke skal gjenta seg i år:

-Det er ulovlig og umoralsk å kreve ekstra betaling under en naturkatastrofe, sier Bill de Blasio til DN på en pressekonferanse i Brooklyn mandag ettermiddag.

Maks 2,8 ganger påslag

Det nyskapende transportselskapet bruker såkalt «dynamisk prising» for å få flere Uber-biler på veiene når forholdene er dårlige.

Ifjor vinter ble prisene fem-seks doblet under uværet. Folk opplevde at småturer på Manhattan kunne koste flere tusen kroner.

Uber varslet mandag at det vil ta maks 2,8 ganger normal takst under uværet. Overskuddet vil bli donert til Røde Kors, ifølge en melding.

Det skyldes en avtale fra i sommer med statsadvokaten i New York, som krevde at selskapets prisstrategi opphører under nød- og krisesituasjoner.

-Hvis du har noe bevis for at leiekjøretøy utnytter denne nødssituasjonen for urettmessig og ulovlig å heve takstene, er det viktig at dere varsler myndighetene. Slik prising er ulovlig i krisesituasjoner, sa de Blasio videre.

Stenger byen

Stormen ventes å nå New York med full styrke i 21-tiden lokal tid. Mesteparten av nedbøren vil falle i løpet av kvelden og natten.

- Kom dere bort fra veiene, bort fra gatene og bort fra fortauene, sa ordføreren.

Tog og tbane vil kjøre med redusert kapasitet fra klokken 20 i kveld. Flere tusen flyavganger på østkysten er allerede innstilt. Skolene vil holde stengt tirsdag.

Les også: Vil stanse deledrosje dnPlus (krever innlogging)

Det hvite hus avsperret etter dronekrasj

Wall Street hanket inn en opptur  (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.