USA-børsene falt tilbake tirsdag etter at alle de tre sentrale børsindeksene mandag steg til nye rekordnivåer. Til slutt endte indeksen ned mellom 0,5 og 0,7 prosent (se oversikt nederst i saken).

Mandagens trippel-rekord for aksjeindeksene var den andre på under en uke. Flere markedsaktører forklarer tirsdagens utvikling med gevinstsikring.

- Vi fikk en trippel igår og det er en grunn til å ta en pust i bakken. Men bevegelsen er ikke en særlig stor en, sier sjefstrateg Art Hogan i Wunderlich Securities til CNBC.

I europeisk handel var aksjehandelen tidligere på dagen preget av en svakere dollar. En bevegelse som ble noe reversert senere på dagen.

- Man ser at aksjer verden rundt er litt svake og det er litt volatilitet i renter og i valutamarkedet. Jeg tror det er en unnskyldning for å ta litt profitt, sier sjefstrateg Jeremy Klein i FBN Securities til CNBC.

Markedet ble trolig også preget av at en av toppene i USAs sentralbank Federal Reserve (Fed) kom med signaler om at renten kan bli hevet allerede på rentemøtet i september.

William Dudley, som er sjef for Feds New York-avdeling og nestleder i sentralbankens pengepolitiske komité, uttalte til Fox Business Network tirsdag at han mener en renteøkning i september er «mulig».

- Vi nærmer oss punktet der det vil være riktig å heve rentene ytterligere, sa Dudley til tv-kanalen ifølge CNBC.

- Vi får se hvordan nøkkeltallene kommer inn og hvor vi er med tanke på de brede støttefunksjonene i økonomien. Jeg tror økonomien er i OK form, sa Dudley.

Ifølge prisingen i terminmarkedet mener markedsaktørene at sannsynligheten for en renteøkning i år nå er over 50 prosent, det høyeste nivået siden juni, ifølge Financial Times. Sannsynligheten er beregnet ut fra faktiske handler i fremtidsrenter på børsen i Chicago.

Mandag var sannsynligheten 44,9 prosent.

Dollaren er også blitt noe styrket tirsdag kveld, etter at den svekket seg på bred basis mot de andre store valutaene tidligere på dagen.

Indeksene (klokken 15.50, norsk tid):

 

Følg markedene med DN Investor

Les også:

DNBs sjeføkonom om kronen:  - Reagerte knapt nok i det hele tatt

Borekjempe legges i opplag i Norge

- Skal vi bygge boliger for en haug med hagesøkende barnefamilier som ikke ønsker å bo i sentrum?  

Hør DNs podcast der vi blant annet diskuterer høsten i aksjemarkedet, utsiktene for rentekutt og om bunnen er nådd for norsk økonomi.

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Anbefalt av DNtv:

Episode 4: Slik gikk det med Sunniva i Norseman Xtreme Triathlon
DNtv har fulgt Sunniva Dring (35) frem mot ett av verdens hardeste triatlon denne helgen. Her kan du bli med på hennes spektakulære ferd med 226 km svømming, sykling og løping fra Eidfjord til Gaustatoppen.
05:01
Publisert:

Spice Girls 20 år
Alexandra Gjerpen og Jenny Dellegård deler sine beste minner fra den gangen Spice Girls dominerte hitlistene - for 20 år siden.
01:60
Publisert: