President Barack Obama langer ut mot republikanernes presidentkandidat Donald Trump og hevder at han er uskikket til å være president.

Trump er «sørgelig uforberedt», sier Obama, som oppfordrer republikanerne til å vende ryggen til partiets presidentkandidat.

Obama viser blant annet til Trumps utfall mot foreldrene til en amerikansk muslim som ble drept da han tjenestegjorde som kaptein i den amerikanske styrken i Irak.

- Når dere til stadighet på det sterkeste må ta avstand fra det uakseptable han sier, hvorfor slutter dere fortsatt opp om ham. Hva sier det egentlig om partiet deres at det er han som skal sette standarden, sier Obama.

Under en pressekonferanse i Det hvite hus tirsdag understreket Obama at det ikke bare er politiske motsetninger som ligger bak hans kritikk av Trump.

- Jeg var også politisk uenig med republikanernes kandidater under valget i 2008 og 2012, men jeg mente aldri at de ikke var skikket til jobben som president, sa Obama.

Følg markedet på DN Investor

Les mer på DN.no:

- Plutselig er sluttpakken brukt opp. Da kommer sjokket

Handleglade kinesere på luksusjakt dn+ (DN+)

Airbnb i Norge: - Folk lurer på om det lønner seg å leie ut på fulltid  

Anbefalt av DNtv:

Slik tøyer sprinterne for å bli bedre løpere
Disse tøyeøvelsene bruker Norges beste løpere.
01:49
Publisert:

Slik spiller du Pokémon GO
Matias Hagen (22) viser deg hvordan du kan fange din første skapning i spillet Pokémon GO.
02:16
Publisert:

DN Ekspress er et nyhetsbrev fra Dagens Næringsliv. Få DN Ekspress rett i innboksen din til morgenkaffen eller bussturen, alle kan registrere seg her.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.