Korrespondentmiddagen er en årlig begivenhet som finner sted siste lørdag i april hvert år. Årets middag var Obamas siste som president.

– Er denne middagen for smakløs for Donald?, spurte Obama da han lurte på hvor Donald Trump var denne kvelden.

– Hva i all verden kan han ha funnet på i stedet? Er han hjemme og spiser en Trump-steik, tvitrer han fornærmelser til Angela Merkel? Fortsatte Obama, med henvisning til Trump.

Men også visepresident Joe Biden, samt Demokratenes rivaler i kampen om å bli partiets presidentkandidat – Hillary Clinton og Bernie Sanders – måtte finne seg i å bli tullet med av presidenten.

Obama gjorde narr av seg selv også, ved å henvise til at håret har blitt stadig gråere. En annen ting som alderen har brakt med seg, er evnen til å håndtere utenrikspolitiske telefonsamtaler klokken 3 om natten, fordi han er uansett våken på den tiden for å bruke toalettet, sa presidenten.

Etter 32 minutter var Obamas tid ute, noe han markerte ved å si «Obama over og ut», før han målbevisst slengte mikrofonen fra seg. (©NTB)(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Les også på DN.no:

CHC mistet milliardkontrakt i februar

Berlin slår ned på Airbnb-utleie

Brudd i forhandlingene i staten

Har du fått med deg denne?

Trumps utenrikspolitikk: - America first
Donald Trump vil ruste opp de amerikanske væpnede styrkene om han blir president. De andre NATO-landene må betale sin del, hvis ikke må USA la disse landene forsvare seg selv, vi har ikke noe valg, gjentok Trump i en ventet tale om utenrikspolitikk.
02:06
Publisert: